Kiinteistöpalvelu takaa hyvin hoidetun kokonaisuuden

minusta
Pääurakoitsijat - rakentamisen ykkösratkaisu

Tervetuloa tähän pääurakoitsijoita käsittelevään blogiin. Tarvitsetko tukea suureen rakennushankkeeseen? Tästä blogista löydät hyödyllistä tietoa rakennusliikkeistä ja pääurakoitsijoista, jotka voivat auttaa sinua suunnittelemaan, koordinoimaan ja toteuttamaan rakennushankkeesi turvallisesti ja ammattimaisesti suuremmassa mittakaavassa. Rakennushankkeen hallinnointi ja organisointi voi olla hyvin ylivoimaista ja stressaavaa, varsinkin kun kyse on turvallisuudesta ja kaikista asioista, jotka sinun on pidettävä mielessäsi. Pääurakoitsija voi auttaa sinua rakennustyömaasi alusta loppuun sinua tyydyttävällä tavalla. Tämä blogi tarjoaa sinulle tietoa, jota tarvitset aloittaaksesi rakennushankkeen turvallisesti ja organisoidusti. Tarvitsetko yleistietoa yleisurakoitsijoiden työstä ja haluatko tietää eron rakentajan ja yleisurakoitsijan välillä? Jatka sitten lukemista saadaksesi lisätietoja rakennushankkeen aloittamisen edellytyksistä, yleisurakoitsijoiden tehtävistä ja siitä, miten heidät palkataan, jotta voit aloittaa seikkailusi mahdollisimman turvallisesti ja ammattimaisesti.

Haku
Kategoriat
arkisto
tag

Kiinteistöpalvelu takaa hyvin hoidetun kokonaisuuden

15 June 2023
 Kategoriat: , Blog


Mikä ero on kiinteistöpalvelulla ja isännöinnillä? Isännöinti on yksi palvelu kiinteistöpalvelujen joukossa, ja näin ollen kiinteistöpalvelut kattavat laajemman toimialueen. Kiinteistöpalveluihin kuuluu tavallisesti energianhallintaa, tekniikkaa, huoltotöitä, jätehuoltoa, siivousta ja pihanhoitoa. Nämä ovat hoito- ja ylläpitopalveluita. Vartiointi puolestaan kuuluu niin sanottuihin toimitilapalveluihin.

Toimistoille ja asuinhuoneistoille eri palveluita

Jos taloyhtiössä on sekä toimistohuoneistoja että asuinhuoneistoja, se saattaa tarvita hieman erilaisia kiinteistöpalveluja kuin sellainen taloyhtiö, jossa on pelkkiä asuinhuoneistoja. Toimistotilojen siivouspalvelu voi olla kannattavaa ottaa samalta kiinteistöpalveluita tuottavalta yritykseltä, jota taloyhtiö muutoinkin käyttää. Toimistot puolestaan saattavat haluta vartiointipalvelua tai kokouspalvelua, jotka kuuluvat toimitila- ja käyttäjäpalvelujen piiriin. Näitäkin voi tiedustella samalta kiinteistöpalveluja tuottavalta yritykseltä.

Eri henkilöiden toimialueet

Kiinteistöpalveluita tuottava yritys hankkii taloyhtiöön ainakin kiinteistönhoitajan, toimitilahuoltajan ja isännöitsijän. Näistä isännöitsijä on kaikkein koulutetuin henkilö, jonka iso osaamisalue on taloushallinto. Hän osallistuu taloyhtiön kokouksiin ja hänellä on taloyhtiön operatiivisena johtajana oltava hyvät asiakaspalvelutaidot. Isännöitsijän on nautittava taloyhtiön hallituksen luottamusta, jotta työskentely on hedelmällistä.

Näkyvin työntekijä kiinteistöllä on kiinteistönhoitaja, joka liikkuu sekä ulkona että sisällä. Kiinteistönhoitajan työ on teknisten laitteiden kunnossapitoa ja tarkkailua. Hän muun muassa vaihtaa sulakkeita ja lamppuja, säätää ja kiristää vesihanoja ja puhdistaa tukkeutuneita viemäreitä, säätää ilmastointi- ja lämmityslaitetta, leikkaa nurmikkoa ja tekee lumitöitä. Jos kiinteistöllä on lipputanko, kiinteistönhoitajan tehtävänä on huolehtia lipun nostosta ja laskusta. Kiinteistönhoitajaa tarvitaan kaikissa kiinteistöissä aina tehdashalleista asuinkerrostaloihin.

Toimitilahuoltaja vastaa kiinteistön puhdistuksesta. Hän tuntee ammattimaiset siivouskoneet ja -välineet ja osaa tuottaa erilaisia puhtauspalveluita. Asuinkerrostalon kellaritilojen ja rappukäytävien sekä mahdollisten saunatilojen puhtaanapito kuuluu toimitilahuoltajan työn piiriin.

Mikäli kiinteistössä on vuokrattavia asuntoja tai toimistoja, kiinteistöpalvelu saattaa tarjota myös vuokravälitystä. Etenkin laaja-alainen kiinteistöpalveluyritys tarvitsee vielä asiakaspalvelun tiiminvetäjän. Hänen toimenkuvansa on kertoa asiakkaille yrityksen toiminnasta ja palveluista ja hänellä on hyvä kuva yrityksen työntekijöistä.

Tavoitteena asuinmukavuus ja turvallisuus

Hyvä ja laaja-alainen kiinteistöpalvelu takaa viihtyvyyttä, asuinmukavuutta ja turvallisuutta kaikille kiinteistössä asuville, työskenteleville tai vieraileville. Sen tehtävänä on ennalta ehkäistä vaaratilanteita huoltamalla piha-alue ja kaikki tekniset laitteet. Hyvin hoidettu kiinteistö on ilo kaikille osapuolille. PKMK Palvelut Oy tarjoaa kiinteistöpalvelut Tampereella.