Hormisaneeraus ja hormientarkastus

minusta
Pääurakoitsijat - rakentamisen ykkösratkaisu

Tervetuloa tähän pääurakoitsijoita käsittelevään blogiin. Tarvitsetko tukea suureen rakennushankkeeseen? Tästä blogista löydät hyödyllistä tietoa rakennusliikkeistä ja pääurakoitsijoista, jotka voivat auttaa sinua suunnittelemaan, koordinoimaan ja toteuttamaan rakennushankkeesi turvallisesti ja ammattimaisesti suuremmassa mittakaavassa. Rakennushankkeen hallinnointi ja organisointi voi olla hyvin ylivoimaista ja stressaavaa, varsinkin kun kyse on turvallisuudesta ja kaikista asioista, jotka sinun on pidettävä mielessäsi. Pääurakoitsija voi auttaa sinua rakennustyömaasi alusta loppuun sinua tyydyttävällä tavalla. Tämä blogi tarjoaa sinulle tietoa, jota tarvitset aloittaaksesi rakennushankkeen turvallisesti ja organisoidusti. Tarvitsetko yleistietoa yleisurakoitsijoiden työstä ja haluatko tietää eron rakentajan ja yleisurakoitsijan välillä? Jatka sitten lukemista saadaksesi lisätietoja rakennushankkeen aloittamisen edellytyksistä, yleisurakoitsijoiden tehtävistä ja siitä, miten heidät palkataan, jotta voit aloittaa seikkailusi mahdollisimman turvallisesti ja ammattimaisesti.

Haku
Kategoriat
arkisto
tag

Hormisaneeraus ja hormientarkastus

26 January 2023
 Kategoriat: , Blog


Joskus savupiipun huolto sekä savupiipun korjaus jätetään suurelta osin huomiotta. Vuosien mittaan savupiiput heikkenevät ja hajoavat sään sekä savukaasujen vaikutuksesta. Savupiippua ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa, vaan sille voidaan tehdä savupiipun korjaus. Savupiippuremontteihin sisältyvät savupiipun tiivistys, savupiipun putkitus ja takan korjaustoimenpiteet. Savupiipun tiivistämisestä on monia muita nimityksiä, kuten savupiipun pinnoitus tai savupiipun kotelointi, nämä kaikki tarkoittavat kuitenkin samaa asiaa. Kyseessä on savupiipun korjausmenetelmä, jossa vuosien varrella kulunut savupiippu pinnoitetaan tarkoitukseen sopivalla erikoislaastilla.

Nuohooja voi löytää savupiipusta korjaustarpeita

Yleensä kerran vuodessa, asuinrakennuksille tilataan savupiipun nuohooja, joka puhdistaa ja tarkistaa savupiipun. Savupiipun nuohooja todennäköisesti kertoo, jos on aika tehdä korjauksia savupiipulle. Savupiipun nuohoojat tietävät, miten savupiiput toimivat ja kestävät vuosien käyttöä. Savupiipun korjaus alkaa hormin kuntotutkimuksella, johon kuuluu myös savupiippukameran käyttö. Näin saadaan selville savupiippujen sijainti, toiminta ja huoltotarpeet. Savupiiput puhdistetaan perusteellisesti, puhdistuksen jälkeen tehdään kunnostusvalu kunnostusmassalla tai sementillä. Näin savupiippuun syntyy sileä ja kestävä sisäpinta, joka tiivistää vuotokohdat, vahvistaa rakennetta ja parantaa savupiipun vetoa ja lämmönpitokykyä. Voit tilata myös erillisen hormikartoituksen, jolloin ammattilaiset voivat arvioida hormien kunnon, jonka pohjalta he voivat antaa korjausehdotuksia. Hormisaneeraus menetelmänä voi olla hormiputkitus, massaus tai sukitus.

Hormisaneeraus voidaan tehdä myös putkittamalla

Hormisaneeraus putkittamalla tarkoittaa savupiipun korjaamista uuden sisäpiippuasennuksen avulla. Tällöin savupiippuun asennetaan uusi teräsputki. Savupiippu suojataan savukaasuilta tehokkaasti vuorauksella, mikä pidentää sen käyttöikää. Savupiipun korjaus putkittamalla ei sovellu kaikkiin käyttökohteisiin, sillä se pienentää hieman savupiipun kokoa. Toisaalta savupiipun putkittamista voidaan käyttää myös silloin kun savupiippua täytyy kaventaa, jotta se sopisi paremmin yhteen tulisijan kanssa. Tämän menetelmän hyödyt ovat kuitenkin yhtä hyvät ja nopeat kuin horminmassauksen. Uudelleen putkittamistekniikka sopii parhaiten öljy-, kaasu- ja hakekattiloiden savupiippujen saneeraukseen sekä savupiippujen uudistamiseen, joissa savukaasut ovat erittäin kuumia, kuten kiukaat. Savupiipun rakenteesta riippuen savupiippu voidaan kunnostaa joustavilla tai jäykillä putkilla. Esimerkiksi ilmanvaihtoputket ja höyrynpoistokanavat voidaan kunnostaa joustavilla putkilla. Tämä mahdollistaa kanavien nopean korjauksen putkiremontin yhteydessä. Kattilan savukaasuviemäriin tulisi myös asentaa putkikondenssilukot sen varmistamiseksi, että kondenssivesi poistuu oikeanoppisesti. Heinox-Hormit Oy on savuhormien korjaamiseen erikoistunut yritys.