Kiinteistöpalvelu on taloyhtiön valttikortti

minusta
Pääurakoitsijat - rakentamisen ykkösratkaisu

Tervetuloa tähän pääurakoitsijoita käsittelevään blogiin. Tarvitsetko tukea suureen rakennushankkeeseen? Tästä blogista löydät hyödyllistä tietoa rakennusliikkeistä ja pääurakoitsijoista, jotka voivat auttaa sinua suunnittelemaan, koordinoimaan ja toteuttamaan rakennushankkeesi turvallisesti ja ammattimaisesti suuremmassa mittakaavassa. Rakennushankkeen hallinnointi ja organisointi voi olla hyvin ylivoimaista ja stressaavaa, varsinkin kun kyse on turvallisuudesta ja kaikista asioista, jotka sinun on pidettävä mielessäsi. Pääurakoitsija voi auttaa sinua rakennustyömaasi alusta loppuun sinua tyydyttävällä tavalla. Tämä blogi tarjoaa sinulle tietoa, jota tarvitset aloittaaksesi rakennushankkeen turvallisesti ja organisoidusti. Tarvitsetko yleistietoa yleisurakoitsijoiden työstä ja haluatko tietää eron rakentajan ja yleisurakoitsijan välillä? Jatka sitten lukemista saadaksesi lisätietoja rakennushankkeen aloittamisen edellytyksistä, yleisurakoitsijoiden tehtävistä ja siitä, miten heidät palkataan, jotta voit aloittaa seikkailusi mahdollisimman turvallisesti ja ammattimaisesti.

Haku
Kategoriat
arkisto
tag

Kiinteistöpalvelu on taloyhtiön valttikortti

3 June 2022
 Kategoriat: , Blog


Kiinteistöpalvelut ovat muuttuneet ja nykypäivänä kovinkaan monessa taloyhtiössä ei ole yksittäistä talonmiestä vaan taloyhtiön kiinteistöstä pitää huolen kokonainen tiimi ammattilasia. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme on kiinteistöpalvelut. Taloyhtiölle toimiva kiinteistöpalvelu on iso valtti, jonka perustehtävänä on pitää kiinteistö kaikilta osin käyttökunnossa niin, että asukkaiden arki sujuu vaivattomasti. Parhaimmillaan oikein kiinteistöön mitoitetun ennakkohuollon avulla kiinteistö toimii niin loistavasti, että huoltoyhtiöön ei tarvitse olla juuri koskaan yhteydessä. Silloin tällöin kuitenkin eteen tulee yllättäviä vikoja, hälytystöitä tai muita ongelmia, silloin tarvitaan nopeaa reagointia ja ammattitaitoa. Näissä erikoistilanteissa kiinteistönhuollon tuki onkin suuri apu ja ympärivuorokautinen päivystys antaa mielenrauhaa ja turvaa asukkaille. Kiinteistöpalvelun sähköiset järjestelmät ovat tärkeitä huoltotöiden arkistoinnin kannalta. Suuremmissa kiinteistöhuoltoyhtiöissä on oma palvelukeskus, jossa otetaan vastaan työtehtäviä ympäri vuorokauden. Sieltä työtilaukset siirtyvät sähköiseen järjestelmään. Järjestelmän kautta esimerkiksi hallituksen jäsenet voivat seurata töiden etenemistä. Vian ilmoittaneelle asukkaalle pystytään myös ilmoittamaan missä vaiheessa tilaus on.

Tyypillisesti kiinteistöpalvelu on kokonaisuus, johon kuuluvat ulkoalueiden kunnossapito, pienet sisätyöt sekä asukkaiden palvelupyyntöjen hoito. Jotkut kiinteistöpalvelut tekevät myös taloyhtiöiden ylläpitosiivouksia. Asiakkaiden kanssa yhdessä suunnittelemalla saadaan parhaiten toimiva kiinteistönhuoltopalvelu kokonaisuus. Huolto- ja siivousohjelmia olisi myös hyvä arvioida tasaisin väliajoin, sillä kiinteistön tarpeet voivat muuttua. Säännöllisesti pidettävät asiakkaan ja kiinteistöpalvelun tuottajan tapaamiset ovat erittäin suositeltavia, näin saadaan molempia osapuolia miellyttävä sopimus.

Kiinteistöpalvelu tekee huoltosopimuksen taloyhtiön kanssa

Kiinteistöhuoltosopimuksessa määritellään asiakkaan kanssa kaikki suoritettavat toimenpiteet. Huoltosopimus räätälöidään kullekin asiakkaalle sopivaksi ja kiinteistön tarpeita vastaavaksi, kuitenkin huoltosopimusta voidaan myös laajentaa tarvittaessa. Huoltosopimuksissa on tyypillisesti hyvinkin laaja sopimuskuva, mutta joskus taloyhtiössä kuitenkin halutaan olla omatoimisia. Silloin osakkaat pyrkivät tekemään joitain huoltotöitä itse ja kiinteistöpalvelu hoitaa suppeammalla sopimuksella loput. Joissain taloyhtiöissä voi olla esimerkiksi omatoimihuolto muuten, mutta kiinteistöpalvelu hoitaa paikalle laitteiston. Toisilla taloyhtiöillä voi olla oma talonmies, mutta kiinteistöpalvelu hoitaa ilta- ja viikonloppupäivystyksen. Kaikki suoritettavat sopimustehtävät kirjataan ylös huoltokirjaan, näin myös harvemmin tehtävät työt tulee suoritettua. Huoltokirjaan kirjataan kaikki tehtävät työt ja sillä seurataan myös veden-, lämmön- ja sähkön kulutusta. PKMK Palvelut Oy hoitaa kiinteistöpalvelut ammattitaidolla.